Over ons

beweging is mijn leven
Als hippe jongen in de jaren 80 had ik een BMX-fiets. Ik sprong er dapper mee over stoffige heuvels en vierde mijn moment van sportieve glorie als BMX Europees kampioen toen ik 10 jaar oud was.

Op de sporthogeschool (Wenen) werd ik ingeënt met een breed repertoire aan bewegingsbasics.

Als coole sok uit de millenniumwisseling deed ik de ÖSV snowboardlerarenopleiding en leerde ik kinderen en volwassenen jong van geest 6 jaar lang in stijl de hellingen af ​​cruisen.


Mijn opleidingen
Ik heb communicatiewetenschap en sportwetenschap gestudeerd aan de universiteit van Wenen. Mijn masterscriptie had een genderfocus (“Women don’t want to be serving monsters: A constructivist analysis of how atleten are portraited in sports magazines”), in mijn bachelorscriptie creëerde ik een concept voor de geïntegreerde, PR-gerichte marketing van professionele atleten (“Persoonlijk communicatiebeheer voor professionele atleten”).

In 2001 heb ik de licentie groepsfitness B behaald om als trainer naast de universiteit te kunnen werken. Wat begon als een “gezonde” studentenjob is nu, ruim tien jaar later, uitgegroeid tot mijn roeping. Mijn fitnesscoaching kenmerkt zich door voortdurende bijscholing, jarenlange onderwijservaring en een hoge mate van gezondheidsoriëntatie.